Kora: Rernu uključiti da se greje na 180*C. Belanca (belanjke) istucite u čvrst sneg sa malo soli, treba biti jako čvrsto, da se može rezati. Žumanca (žumanjke) i šećer istucite u penastu i svetložutu masu. Smesi od žumanaca dodati ulje, promešati, pa dodati vruću vodu. U posebnu zdelu (činiju) promešati brašno, prašak za pecivo, te dodati smesi od žumanaca, biti će gusto pa treba lagano mešati. U tu smesu na kraju polagano dodavati sneg od belanaca. Okrugli pleh obložiti pek papirom ili dobro premazati margarinom i ravnomerno rasporediti smesu te peći na 180*C u zagrejanoj rerni, proveriti čačkalicom.
Fil: Maline dobro ocediti. U litri vode shuvati pudinge sa 12 kašika šećera. Dok još kuva puding, dodati mu trećinu oceđenih malina i izmešati. Smesu ostaviti da se dobro ohladi. U ohladnjenu smesu dodati 75 g margarina i umućenu slatku pavlaku. Dobro izmiksati, te dodati ostatak oceđenih malina i ručno izmešati fil.
Filovanje: Prohlađenu koru izbockati čačkalicom, te je natopiti sokom od oceđenih malina. Zatim je filovati sa polovinom fila. Preko fila poređati piškote (2 reda) i posuti ih sokom od isceđenih malina. Preko piškota sasuti drugu polovinu fila i izravnati. Tortu ostaviti da se stegne na par sati ili preko noći. Ohladjenu tortu ukrasiti sa 2 umućene šlag pene ili po želji.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Natrijum - 678 mg
Masti - 34 g
Masti (%) - 84 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 55 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 1 g
Ugljeni hidrati (%) - 1 %
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Natrijum - 339 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 27.5 mg
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Ugljeni hidrati - 0.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 0.5 %