Za breskvice: Umutiti omekšali margarin sa šećerom, dodati prašak za pecivo, kiselu pavlaku, rum i mleko. Fino umutiti smesu a zatim dodati oštro brašno i umesiti testo. Od testa praviti male kuglice, staviti na pek papir (moraju biti udaljene jedna od druge prilikom slaganja) i peći u rerni zagrejanoj na 170*C oko 20 minuta. Kuglice prohladiti i lagano i oprezno izdubiti (paziti da ne puknu kao što meni nisu pukle).
Za fil: Koristiti mrvice od izdubljenih kuglica, staviti ih u činiju i dodati seckane orahe, džem od breskve i rum. Promešati, piniti izdubljene kuglice i spajati po dve.
Za premazivanje breskvica: U tri male činijice sipati po 100 ml mleka, a zatim u svaku činjiu dodati po pola bočice ekstrata od breskve, jagode (ili maline) i kivija. Zatim po jednu stranu breskvice umočiti, brzo a ne previše, onako lagano u činiju sa ekstraktom jagode pa drugu stranu u činiju sa ekstraktom kivija pa onda breskvice uvaljati u kristal šećer i ostaviti da se osuše. Prijatno