Toggle Navigation

 

Sacher torta by Mila86

Još jedna verzija čuvene Sacher torte, meni lično najbolja...

Plativoo
Priprema

U šerpicu nasuti kašiku vode, staviti čokoladu za kuvanje i topiti na laganoj vatri. Kada se čokolada otopi dodati margarin. Belanca umutiti u čvrst sneg. Žumanca u posebnoj činiji penasto ismiksati sa šećerom u prahu. Smesi žumanaca i šećera dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i otopljenu čokoladu sa margarinom, te dobro izmiksati. Zatim lagano umešati sneg od belanaca. Rernu zagrejati na 200*C i peći 30 do 40 minuta (proveriti čačkalicom kada je kora pečena). Gotovu koru ostaviti da se dobro ohladi.

Do tada u šerpici ugrejati džem od kajsije, dok ne omekaša. Kada se kora ohladi, prevrnuti je i prerezati na pola koncem.

Polovinu kore filovati sa polovinom toplog džema, pa preklopiti drugom korom i premazati celu tortu ostatkom toplog džema i ponovo staviti da se hladi.

U međuvremenu u šerpicu nasuti 1-2 kašike vode, te otopiti čokoladu, dodati joj margarin i ulje, te glazurom premazati celu tortu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

mila86

Sastojci

    • 6 jaja
    • 150 g šećera u prahu
    • 150 g brašna
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 1 kašika vode
    • 150 g čokolade za kuvanje
    • 150 g margarina
    • 500 g džema od kajsije
    • 200 g čokolade za kuvanje
    • 50 g margarina
    • 1 kašika ulja