U šerpicu nasuti kašiku vode, staviti čokoladu za kuvanje i topiti na laganoj vatri. Kada se čokolada otopi dodati margarin. Belanca umutiti u čvrst sneg. Žumanca u posebnoj činiji penasto ismiksati sa šećerom u prahu. Smesi žumanaca i šećera dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i otopljenu čokoladu sa margarinom, te dobro izmiksati. Zatim lagano umešati sneg od belanaca. Rernu zagrejati na 200*C i peći 30 do 40 minuta (proveriti čačkalicom kada je kora pečena). Gotovu koru ostaviti da se dobro ohladi.
Do tada u šerpici ugrejati džem od kajsije, dok ne omekaša. Kada se kora ohladi, prevrnuti je i prerezati na pola koncem.
Polovinu kore filovati sa polovinom toplog džema, pa preklopiti drugom korom i premazati celu tortu ostatkom toplog džema i ponovo staviti da se hladi.
U međuvremenu u šerpicu nasuti 1-2 kašike vode, te otopiti čokoladu, dodati joj margarin i ulje, te glazurom premazati celu tortu.