Toggle Navigation

 

Ruske kape by Ivana

Neodoljive i ukusne

Plativoo
Priprema

Kora: Umutiti belanca sa šećerom, dodati 6 žumanaca, vodu, kakao, brašno i prašak za pecivo. Sipati u pleh obložen papirom za pečenje i ispeći koru. Ostaviti koru da se dobro ohladi.

Fil: Puding skuvati u mleku sa šećerom. Kad se ohladi dodati umućen margarin, 2 žumanca i vanil šećer.

Čašom vadti krugove od kore, spajati po dva i filovati unutra i sa strane. Ruske kape valjati u kokos i preleti glazurom od rastopljene čokolade sa uljem. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

ivana pesic

Sastojci

    • 8 jaja (8 belanaca + 6 žumanaca)
    • 400 g šećera
    • 8 kašika mlake vode
    • 2 kašicice kakaa
    • 250 g brašna
    • 2 pudinga od vanile
    • 150 g šećera
    • 1 margarin (250 g)
    • 2 vanil šećera
    • 150 g čokolade
    • 3 kašike ulja
    • kokos