1. Dobro umutiti 10 žumanaca sa šećerom, dodati mlevene orahe, struganu čokoladu, a po želji i kašiku-dve meda. Na kraju lagano umešati čvrsto ulupan sneg od belanaca. Sipati u dobro podmazan i brašnom posut kalup za tortu i ispeći. Kada je torta pečena, ohladiti je, izvaditi iz kalupa i popreko preseći napola, tako da se dobiju 2 kore.
2. Za nadev kuvati na pari, uz stalno mešanje, 5 celih jaja sa 200 grama šećera. Kada krem počne da se zgušnjava i rasteže ako se malo zahvati između 2 prsta, dodati usitnjenu čokoladu i vanilin šećer. Sve dobro izmešati da bi se čokolada istopila i skinuti sa vatre. Kada se krem prohladi, umešati razmekšali puter i filovati tortu tamnim kremom, premazati i odozgo i sa strane.
3. Po želji, torta se može ukrasiti već gotovim (kupovnim) profiterolama koje se prethodno tretiraju ohladjenom topljenom čokoladom na pari ili većim komadima čokoladnog smoki keksa celom spoljašnjom površinom.