Toggle Navigation

 

Crno-bela torta

Vredi probati i ovu tortu

Plativoo
Priprema

Rernu zagrejati na 180 stepeni. Belanca ulupati u čvrst sneg, zajedno sa prstohvatom soli. Žumanca penasto umutiti sa šećerom. Dodati gustin, prašak za pecivo i kakao i dobro umutiti. Zatim dodati otopljeni i prohlađeni puter, aromu lešnika i mlevene lešnike. Lagano umešati sneg od belanaca. Smesu sipati u namašćen pleh i peći 30-35 minuta. Ohlađenu koru preseći na dva dela. Od 800 ml mleka oduzeti 6-7 kašika. U ostatak mleka umešati lešnike,a romu lešnika i beli deo eurokrema. Staviti da se kuva na laganoj vatri uz povremeno mešanje. Gustin i šećer pomešati sa 6-7 kašika mleka. Kad mleko provri, dodati gustin i kuvati par minuta, uz neprestano mešanje, dok se ne dobije gust fil. Ostaviti da se ohladi. Umućenu pavlaku za šlag sjediniti sa ohlađenim filom i umutiti mikserom. Nafilovati tortu i, po želji, ukrasiti voćem.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 5 jaja
    • 100 g šećera
    • 100 g pečenog mlevenog lešnika
    • 80 g putera
    • 2 kašike gustina
    • 2 kašike kakaa
    • 1 kašicica praška za pecivo
    • prstohvat soli
    • 800 ml mleka
    • 80 g gustina
    • 80 g šećera
    • 150 g mlevenih lešnika
    • 100 g eurokrema (samo beli)
    • 200 ml pavlake za šlag