Toggle Navigation

 

Čokoladne kocke

Umesto masti, možete upotrebiti margarin.

Plativoo
Priprema

Od brašna, mleka, šećera, masti i žumanca umesiti glatko testo. Podeliti ga na tri dela i peći tri kore, svaku posebno, na 180 stepeni oko 10 minuta, da ostanu bele. U medjuvremenu skuvati u mleku kristal šećer i brašno, pa kada se masa ohladi dodati maslac umućen sa šećerom u prahu i rastopljenom čokoladom. Ovim nadevom filovati kore i preliti ih glazurom od rastopljenog maslaca i čokolade.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 400 g pšeničnog brašna
    • 180 g masti
    • 100 g šećera
    • jedno žumance
    • malo mleka
    • 3 kašike šećera
    • 4 kašike brašna
    • 300 g maslaca
    • 300 g sećera u prahu
    • 3 štangle čokolade
    • 4 štangle čokolade
    • 50 g maslaca
Ključne reči:
brašno mast žumanca puter cokolada