Toggle Navigation

 

Andrijanina kremasta torta

Kremasti užitak

Plativoo
Priprema

Za koru umutiti belanca sa sirćetom. Sipati šećer i umutiti u čvrst sneg , pa dodati orahe, kakao, prezle. Peći na 180 stepeni da se kora fino isuši. Umutiti pavlaku. Želatin natopiti u 5 kašika hladne vode. Žumanca umutiti sa šećerom i vanilom i kuvati na pari, pa u vruće dodati 1/2 nabubrelog želatina i ostaviti da se ohladi. Čokoladu istopiti i pomešati sa drugom polovinom želatina i malo prohladiti, ali paziti da se čokolada ne stegne. Pavlaku podeliti na pola, pa u jedan deo dodati žumanca a u drugi čokoladu i šećer u prahu. Složiti koru u kalup za torte. Prvo staviti tamni pa svetli fil. Ohladiti tortu pa preko glazirati želatinom rastopljenim u soku od višanja.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 5 belanaca
    • 10 kašika šećera
    • 5 kašika seckanih oraha
    • 3 kašicice prezli
    • 2 kašike kakaa
    • malo sirćeta
    • 100 g šećera
    • 100 g šećera u prahu
    • 5 kesica vanil šećera
    • 5 žumanaca
    • 1 kesica želatina
    • 80 g crne čokolade
    • 2 kesice želatina + 2 caše soka od višanja