Toggle Navigation

 

Vojvođanske kifle

Kroasan na vojvođanski način.

Plativoo
Priprema

U činiju staviti brašno, kvasac, mleko, jogurt, jaja, malo soli i šećera, a zatim umesiti da se dobije glatko testo. Testo podeliti na dva dela, a zatim se svaka polovina podeli na još 5 delova odnosno naprave se jufke. Jufke razvući oklagijom, na veličinu male ringle, narenda se zaleđeni margarin na 4 razvučene kore od testa dok poslednja peta kora ostaje prazna. Zatim se testo ponovo razvuče, da bude što veće, iseče na 16 delova i filuje po želji (šunkaricom, listićima slanine, trapistom u listićima...) i uvije u kifle. Kifle staviti u pripremljen pleh i ostaviti da odstoje na toplom oko dva sata. Kifle peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene. Prijatno.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

32

Autor:

caki83

Sastojci

    • 660 g brašna
    • 1 kvasac
    • 2 dl mleka
    • 1 jogurt
    • 2 jaja
    • malo soli
    • malo šećera
    • zaleđeni margarin