Toggle Navigation

 

Oslić sa parmezanom

Specijalitet italijanske kuhinje.

Plativoo
Priprema

Filete oslića odmrznemo i prelijemo sokom od limuna (nakapljemo), posolimo, pobiberimo i ostavimo 15 minuta da odstoji. Vatrostalni sud namažemo maslacem pa složimo ribu, prelijemo je razmućenom pavlakom i pospemo nastruganim parmezanom. Preko sira rasporedimo listiće preostalog maslaca. Pečemo u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 do 25 minuta. Možemo ribu poslužiti uz kuvani krompir ili neko drugo kuvano povrće. Veoma lak, jednostavan i brz recept za spremanje za iznenadne goste.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • sok od jednog limuna
    • so
    • mleveni biber
    • 70 g maslaca
    • 2 dl kisele pavlake
    • 50 g parmezana