Toggle Navigation

 

Mornarska teletina

Ukusna čorbica sa teletinom.

Plativoo
Priprema

Na zagrejanom maslacu propržiti teletinu pa je izvaditi na tanjir. Na istoj masnoći propržiti sitno iseckan crni luk. Dodati brašno i mešati dok ne porumeni. Zaliti supom i vinom, dodati limunov sok i začine. Posoliti pa kuvati oko 2 sata, na laganoj vatri, dok meso ne omekša. U toku kuvanja po potrebi dodavati po malo mlake vode. Na kraju dodati sirće, promešati i služiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • 300 g teletine
    • 40 g putera
    • 40 g brašna
    • 100 ml supe od povrća
    • 200 ml crvenog vina
    • 3 kašike soka od limuna
    • 1 kašicica majčine dušice
    • 1 kašicica suvog peršuna
    • 2 lista lorbera
    • so
    • sirće