Toggle Navigation

 

Zeleni rezanci genovese

Odlično uravnotežen obrok sa idealnim odnosom hranljivih materija. 

Plativoo
Priprema

Na umereno zagagrejanom ulju, lagano propržiti sitno seckan beli luk, dodati seme suncokreta i sve to podliti jogurtom. Neposredno pre nego što jogurt prokuva dodati izrendanu fetu I parmezan. Sos začiniti po ukusu i dodati bosiljak. Ovim sosom preliti prethodno skuvane i oceđene zelene rezance. Servirati u dubljem tanjiru.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 230 g

Energetska vrednost porcije - 450 kcal

Natrijum - 570 mg

Masti - 12 g

Masti (%) - 24 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 18 mg

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 15 %

Ugljeni hidrati - 68 g

Ugljeni hidrati (%) - 61 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 115 g

Energetska vrednost porcije - 225 kcal

Natrijum - 285 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 12 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 9 mg

Belančevine - 8.5 g

Belančevine (%) - 7.5 %

Ugljeni hidrati - 34 g

Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 320 g bareni zeleni rezanci
    • 20 g semenki suncokreta
    • 60 g fete sira
    • 20 g parmezana
    • suvi bosiljak
    • beli biber
    • so
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • 200 ml jogurta
    • 2 cena belog luka