Na umereno zagagrejanom ulju, lagano propržiti sitno seckan beli luk, dodati seme suncokreta i sve to podliti jogurtom. Neposredno pre nego što jogurt prokuva dodati izrendanu fetu I parmezan. Sos začiniti po ukusu i dodati bosiljak. Ovim sosom preliti prethodno skuvane i oceđene zelene rezance. Servirati u dubljem tanjiru.
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 570 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 18 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 68 g
Ugljeni hidrati (%) - 61 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 115 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 285 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 9 mg
Belančevine - 8.5 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %
Vlakna - 2.5 g