Plavi patlidžan iseći na kolutove debljine 1 cm, posoliti i ostaviti 10 minuta da pusti sok. Ocediti ga i nakratko grilovati u tiganju. Pečurke sitno iseći i prodinstati. Kad dobiju lepu boju, dodati brašno, senf, začiniti i naliti mlekom. Uz stalno mešanje skuvati sos. Dublju posudu premazati uljem, po dnu poređati polovinu grilovanog patlidžana. Preko preliti sos, poređati ostatak patlidžana. Umutiti jaje i kiselo mleko, preliti patlidžan i zapeći u rerni 20 minuta na 200*C.
Obrok sa većim sadržajem masti. Izborom jogurta od obranog mleka, umesto kiselog mleka, osobe koje vode računa o unosu energije i masti u značajnoj meri prilagodiće ovaj obrok svojim potrebama.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 305 kcal
Natrijum - 620 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 70 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 152.5 kcal
Natrijum - 310 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 35 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 2.5 g