Razmutiti 3 jaja, posoliti i dodati mleko i mineralnu vodu. Smesu dobro umutiti a zatim postepeno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Umutiti smesu i ispeći deblje palačinke. Gorgonzolu izmrviti, napuniti palačinke i saviti ih u trouglove. Palačinke poređati u zemljanu tepsiju. Umutiti preostala jaja sa sitnim sirom, preliti palačinke i kratko zapeći u rerni zagrejanoj na 200*C.
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 825 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 227 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 92.5 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 412.5 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 113.5 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 14.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 0.5 g