U tiganju, na zagrejanom ulju, propržiti praziluk isečen na kolutove i dodati hidrirane komadiće soje. Začiniti crvenom mlevenom paprikom, posoliti, pobiberiti i propržiti par minuta. Na soju dodati isečen krompir, preliti bujonom i uz povremeno mešanje kuvati dok krompir ne omekša. Pred kraj kuvanja dodati sitno iseckan beli luk i mirođiju. Servirati varivo od soje na tanjir, dekorisati i poslužiti toplo.
Soja se odlikuje povoljnim odnosom kalcijuma i fosfora, a takođe je bogata kalijumom, gvožđem, sumporom, manganom, natrijumom, bakrom, jodom, i cinkom. Upravo zbog ovakvog sastava, soja je postala izuzetno cenjena namirnica biljnog porekla, jer ne postoji ni jedna druga biljka koja bi joj po svojoj nutritivnoj vrednosti mogla konkurisati.
Porcija za odraslu osobu - 365 g
Energetska vrednost porcije - 505 kcal
Natrijum - 330 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 49 g
Belančevine (%) - 37 %
Ugljeni hidrati - 61 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 182.5 g
Energetska vrednost porcije - 252.5 kcal
Natrijum - 165 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 8.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 24.5 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Ugljeni hidrati - 30.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 2 g