Sve tri vrste mesa- biftek, svinjski file i belo pileće- iseći na kocke, nabockati naizmenično na žice za ražnjiće i ispeći na polovini ulja. Na ostatku ulja propržiti iseckanu svežu papriku, posoliti, pobiberiti i preliti umućenim jajima. Papriku sa jajima servirati na tanjir uz pečene ražnjiće. Večeru poslužiti uz crni hleb
Kako sadrži veću količinu masnoća od preporučene, ovaj obrok možete lako prilagoditi preporukama od lekara, tako što ćete određenu količinu mesa zameniti nekom vrstom povrća. Da biste smanjili količinu masti pripremljene ražnjiće ispecite na roštilju.
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 495 kcal
Natrijum - 670 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 38 mg
Belančevine - 53 g
Belančevine (%) - 43 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 247.5 kcal
Natrijum - 335 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 19 mg
Belančevine - 26.5 g
Belančevine (%) - 21.5 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 11.5 %
Vlakna - 2.5 g