Na maslinovom ulju propržiti beli luk, dodati vongole i belo vino, poklopiti i kuvati na laganoj vatri dok se vongole ne otvore. Potom dodati obarenu testeninu i paradajz pelat, pažljivo promešati i začiniti. Testeninu sa vongolama servirati, posuti svežim peršunom i bosiljkom i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 330 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Natrijum - 1040 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 48 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 165 g
Energetska vrednost porcije - 145 kcal
Natrijum - 520 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 24 mg
Belančevine - 9.5 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 1.5 g