Tvrdo barena jaja oljuštiti, izrendati i pomešati sa majonezom. Iseći krastavce na tanke kolutove.
Prepoloviti zemičke i obe strane namazati pripremljenim majonezom i odgore poređati kolutove kiselog krastavca.
Poslužiti uz čašu jogurta.
Upotrebom tzv. „light“ umesto običnog majoneza, smanjili smo količinu holesterola u porciji. Dodatno smanjenje količine holesterola možete postići ako umesto celih jaja upotrebite samo belanca.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 535 kcal
Natrijum - 935 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 210 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 67 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 267.5 kcal
Natrijum - 467.5 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 105 mg
Belančevine - 12.5 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 33.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 2.5 g