Na ulju propržiti iseckani crveni i beli luk, šargarepu i celer. U preprženo povrće dodati mleveno meso i začiniti. Meso izdinstati, dodati brašno i preliti bujonom i sokom od paradajza. Kuvati 20-ak minuta. Krompir skuvati, napraviti pire, začiniti, dodati puter, mleko i rendani trapist. U vatrostalnu posudu staviti pripremljeno meso, prekriti pireom od krompira i zapeći u rerni 20-ak minuta na 200*C, dok ne porumeni.
Sveže mleveno meso je lako kvarljiva namirnica i zato je obavezno upotrebite u roku od 24 časa od momenta kupovine, dok duboko zamrznuto možete čuvati najduže 2 meseca. Prženo mleveno meso u frižideru se može čuvati do 2 dana, a duboko zamrznuto 3-4 meseca.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 465 kcal
Natrijum - 350 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 119 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 41 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 232.5 kcal
Natrijum - 175 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 59.5 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 20.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Vlakna - 3.5 g