Na zagrejanom maslinovom ulju kratko propržiti crveni luk isečen na kocke, dodati seckanu pršutu i brokoli. Preliti neutralnom pavlakom, promešati i kratko prokuvati. Potom dodati i obarene njoke. Sve lagano promešati i servirati na tanjir. Posuti seckanim peršunovim listom.
Obrok koji i pored dobro izbalansiranog odnosa belančevina, masti i ugljenih hidrata ima nešto veći sadržaj natrijuma i zasićenih masti. Osobama koje imaju povišene vrednosti masnoća i krvnog pritiska preporučuje se da pri pripremi ovog jela smanje količinu pršute i pavlake kao glavnih izvora natrijuma i zasićenih masti.
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 660 kcal
Natrijum - 1660 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 58 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 100 g
Ugljeni hidrati (%) - 61 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 330 kcal
Natrijum - 830 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 29 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Ugljeni hidrati - 50 g
Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %
Vlakna - 4 g