Pileće meso izlupati tučkom za meso. U činijici pomešati sitno iseckan beli luk, hmeli suneli, so, biber i malo ulja. Ovom smesom premazati piletinu, ostaviti 15-ak minuta da odstoji, a zatim peći u tiganju na jednom delu zagrejanog ulja. U drugoj posudi na preostalom ulju propržiti crni luk isečen na kockice, dodati šargarepu isečenu konkase i iseckanu papriku. Kada se povrće prodinsta začiniti, dodati jaja, promešati i sipati pavlaku. Servirati piletinu i povrće na tanjir uz krišku crnog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 635 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 180 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 317.5 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 90 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 18.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 2.5 g