Na maslinovom ulju i puteru propržiti sitno iseckan crni luk i šampinjone. Dodati so i biber, a zatim naliti bujonom. Razmutiti gustin sa malo vode, dodati pečurkama i preliti biljnom pavlakom. Očišćene paprike puniti pripremljenim nadevom i na svaku staviti po list sira za topljenje. Paprike poređeti u vatrostalnu činiju i peći u rerni 20 minuta na 180*C.
Porcija za odraslu osobu - 435 g
Energetska vrednost porcije - 355 kcal
Natrijum - 750 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 56 %
Zasićene masti - 12 g
Holesterol - 52 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 217.5 g
Energetska vrednost porcije - 177.5 kcal
Natrijum - 375 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 26 mg
Belančevine - 8.5 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %
Vlakna - 2.5 g