Pileće belo meso iseći na manje komade, posoliti i ispeći u tiganju na malo maslinovog ulja.
Za to vreme, oprati zelenu salatu i iseći na trake.
Pečurke oprati i iseći na tanke listiće.
Napraviti marinadu od maslinovog ulja, soli, bibera, sirćeta i vode i kroz tu marinadu provući zelenu salatu i pečurke, zatim ih ocediti i staviti na sredinu tanjira.
Na serviranu zelenu salatu i pečurke poređati u krug pečenu piletinu, preliti jogurtom i posuti origanom.
Kriške paradajza i kriške kuvanog jaja poređati okolo i dekorisati limunom. Poslužiti uz crni hleb.
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Natrijum - 570 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 260 mg
Belančevine - 31 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Natrijum - 285 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 130 mg
Belančevine - 15.5 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 16.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 3 g