Pileće meso iseći na trake, istanjiti ga tučkom za meso i začiniti. Na režanj slanine staviti traku piletine, komad mladog krompira, uviti i pričvrstiti grančicom ruzmarina. Poređati u vatrostalnu posudu. šargarepu sotirati na rastopljenom puteru, začiniti, rasporediti pored rolnica i dodati ostatak mladog krompira. Peći u zagrejanoj rerni 15-ak minuta na 200*C. Servirati na tanjir uz salatu od paradajza i krišku raženog hleba.
Obrok bogat natrijumom i kako ukupnim, tako i zasićenim masnoćama sa izraženim aterogenim potencijalom zbog čega nije najpogodniji izbor za osobe sa kardiovaskularnim oboljenjima
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Natrijum - 1180 mg
Masti - 23 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 86 mg
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 590 mg
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 43 mg
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 5 g