Kruške oljuštiti, odstraniti semenke i skuvati u belom vinu i vodi 10-ak minuta. Pomešati rikotu, gorgonzolu, sok od pomorandže i biber. Kruške napuniti smesom od sira, a ostatkom smese ih premazati. Bademe usitniti, ispeći na suvom tiganju i posuti po kruškama. Rikota kruške servirati na kriške pomorandže
Da biste bili sigurni da je gorgonzola sveža i bezbedna za ishranu, osim što ćete proveriti rok upotrebe, proverite da li postoje jasno definisane vertikalne crte intenzivno zelene boje. Ako postoje plesni neke druge boje na površini i u vidu fleka, sir više nije jestiv.
Porcija za odraslu osobu - 355 g
Energetska vrednost porcije - 340 kcal
Natrijum - 225 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 21 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 57 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 177.5 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 112.5 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 10.5 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %
Vlakna - 4 g