Na zagrejanom ulju propržiti crni luk iseckan na rezance, naliti vodom i dodati crvenu mlevenu papriku. Krompir iseći na sitne kocke, pa staviti da se dinsta. Začiniti, promešati i posuti peršunovim listom. Gotovo jelo servirati uz čeri paradajz i crni hleb.
Prilikom kupovine crnog luka, izaberite glavice koje su čvrste, čiste i dobro oblikovane. Luk možete čuvati na sobnoj temperaturi, na tamnom I prozračnom mestu, oko mesec-dva.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 525 kcal
Natrijum - 825 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 85 g
Ugljeni hidrati (%) - 64 %
Vlakna - 14 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 262.5 kcal
Natrijum - 412.5 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 8.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 42.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Vlakna - 7 g