Napraviti marinadu od jogurta, belog luka, dodatka za jelo i začina hmeli suneli. Piletinu iseći na kocke, staviti u marinadu, promešati i ostaviti da odstoji 30 minuta. Luk i papriku iseći na kocke i zajedno sa piletinom ređati na žicu za ražnjić. Patlidžan iseći na kolutove, čeri na polovine i izgrilovati u tiganju zajedno sa ražnjićima. Servirati i poslužiti sa ražanim hlebom.
Preporučeni unos belančevina na dnevnom nivou treba da bude do 15% ukupnog energetskog unosa. Zato, ako za večeru planirate obrok bogat belančevinama, poput ovog, obavezno za doručak i ručak birajte namirnice sa manjim udelom belančevina.
Porcija za odraslu osobu - 425 g
Energetska vrednost porcije - 410 kcal
Natrijum - 390 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 73 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 212.5 g
Energetska vrednost porcije - 205 kcal
Natrijum - 195 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 36.5 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 4.5 g