Ramstek iseći, posoliti, pobiberiti i peći na zagrejanom ulju. Na puteru kratko propržiti iseckan beli luk, a kad intenzivno zamiriše dodati kiselu pavlaku, promešati, posoliti, pobiberiti i posuti sitno iseckanim peršunom. Na tanjir servirati ramstek i barenu šargarepu, preliti sosom od belog luka i poslužiti uz krišku crnog hleba.
Goveđe meso, sadrži niz minerala ukljičujući selen, cink, fosfor, kalcijum, magnezijum i gvožđe. Zahvaljujući odličnom mineralnom sastavu, doprinosi jačanju imunološkog sistema i sprečavanju oštećenja krvnih sudova koja utiču na nastanak ateroskleroze.
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 475 kcal
Natrijum - 670 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 71 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 237.5 kcal
Natrijum - 335 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 35.5 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 2.5 g