Odseći vrh paradajza i izdubiti sredinu.
Praziluk iseckati i dinstati na delu ulja oko 5 minuta. Na preostalom ulju ispeći pileću džigericu.
Preliti džigericu vinom i kuvati dok alkohol ne ispari.
U praziluk dodati bareni pirinač, začiniti i promešati. Izmešati džigericu i pirinač, dodati rendani dimljeni sir, promešati i nadevom napuniti paradajz.
Paradajz poklopiti odsečenim vrhom, ređati u tepsiju i zapeći 10-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.
Porcija za odraslu osobu - 500 g
Energetska vrednost porcije - 495 kcal
Natrijum - 535 mg
Masti - 23 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 538 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 247.5 kcal
Natrijum - 267.5 mg
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 269 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Vlakna - 3 g