Na zagrejanom ulju propržiti na kolutove isečen praziluk, dodati iseckane šampinjone, prethodno pripremljenu soju i pržiti 20-ak minuta. Začiniti crvenom mlevenom paprikom, posoliti, pobiberiti i promešati. Kuvati 5 minuta. Servirati posnu drobu na tanjir i poslužiti uz krišku integralnog hleba.
Namirnice koje se dobijaju preradom sojinog zrna se koriste za brzo i jednostavno pripremanje obroka. Dodavanjem sojinih komadića, ljuspica i drugih teksturiranih proizvoda poboljšavaju se nutritivne osobine obroka.
Porcija za odraslu osobu - 345 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 420 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 56 g
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 172.5 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 210 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Vlakna - 5 g