Toggle Navigation

 

Piletina u susamu sa mešanim povrćem

Prženje paniranog mesa u dubokom ulju na visokim temperaturama se smatra nepoželjnim načinom kulinarske obrade namirnica. Pečenje u rerni na suvoj toploti sa minimalnom količinom masnoće je prihvatljiva zamena. 

Plativoo
Priprema

U šerpu sa ključalom vodom sipati povrće i kuvati oko 15 minuta i procediti kad je gotovo.

U tanjiru pomešati susam i prezlu. U drugom tanjiru umutiti jaja.

Piletinu iseći na šnicle, rastanjiti i iseći žilice nožem. začiniti ga i panirati: prvo uvaljati u brašno, onda u jaja i na kraju u mešavinu susama i prezle.

Pripremljeno meso poređati u podmazanu tepsiju i ispeći u rerni 220*C, oko 20 minuta.

Povrće servirati na tanjir, odgore staviti pohovano meso i dekorisati limunom, čeri paradajzom i peršunom.

Služiti uz kukuruzni hleb.  

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 360 g

Energetska vrednost porcije - 670 kcal

Natrijum - 1400 mg

Masti - 25 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 210 mg

Belančevine - 45 g

Belančevine (%) - 26 %

Ugljeni hidrati - 130 g

Ugljeni hidrati (%) - 41 %

Vlakna - 7 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 180 g

Energetska vrednost porcije - 335 kcal

Natrijum - 700 mg

Masti - 12.5 g

Masti (%) - 16.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 105 mg

Belančevine - 22.5 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 65 g

Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %

Vlakna - 3.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g pilećeg belog mesa
    • 2 jajeta
    • 50 g brašna
    • 50 g prezle
    • 50 g susama
    • 2 kašike ulja
    • so
    • 100 g šargarepe
    • 100 g karfiola
    • 100 g brokolija