U šerpu sa ključalom vodom sipati povrće i kuvati oko 15 minuta i procediti kad je gotovo.
U tanjiru pomešati susam i prezlu. U drugom tanjiru umutiti jaja.
Piletinu iseći na šnicle, rastanjiti i iseći žilice nožem. začiniti ga i panirati: prvo uvaljati u brašno, onda u jaja i na kraju u mešavinu susama i prezle.
Pripremljeno meso poređati u podmazanu tepsiju i ispeći u rerni 220*C, oko 20 minuta.
Povrće servirati na tanjir, odgore staviti pohovano meso i dekorisati limunom, čeri paradajzom i peršunom.
Služiti uz kukuruzni hleb.
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 670 kcal
Natrijum - 1400 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 210 mg
Belančevine - 45 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 130 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 335 kcal
Natrijum - 700 mg
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 105 mg
Belančevine - 22.5 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 65 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 3.5 g