Na ulju ispeći začinjeno pileće meso. Zagrejati pavlaku za kuvanje, dodati rendani trapist i kad se otopi dodati puter od kikirikija. Kuvati sos dok se ne zgusne. Ispečeno meso iseći na manje komade i dodati u sos zajedno sa njokama. Promešati i servirati.
Puter od kikirikija je visokokalorična, veoma ukusna namirnica koja se pravi od kikirikija, hladno ceđenog ulja, soja lecitina i morske soli. Koristi se kao namaz, nadev u pitama, lepinjama i drugim pecivima. Izdvajanje ulja na površini proizvoda je uobičajena pojava, pa puter pre upotrebe dobro promešajte.
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 610 kcal
Natrijum - 1050 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 103 mg
Belančevine - 47 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 65 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 305 kcal
Natrijum - 525 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 51.5 mg
Belančevine - 23.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 32.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 2 g