Piletinu blago izlupati, začiniti hmeli sunelijem i kratko zapeći na zagrejanom ulju i puteru. Izvaditi meso, pa na istu masnoću staviti cele glavice luka, naliti belim vinom, dodati grožđe i još malo kuvati. U vatrostalnu posudu staviti piletinu, pripremljen luk i grožđe, dodati ruzmarin i zapeći 20-ak minuta u zagrejanoj rerni na 190*C. Uz jelo poslužiti crni hleb.
Preporučeni unos belančevina je 15 % ukupnog dnevnog energetskog unosa. Pažljivim sastavljanjem jelovnika i izbegavanjem namirnica bogatih belančevinama u ostalim obrocima, možete postići optimalni unos belančevina uz istovremeno uživanje u ovom specijalitetu, koji sadrži više belančevina u odnosu na napred navedeno.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 545 kcal
Natrijum - 988 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 81 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 62 g
Ugljeni hidrati (%) - 54 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 272.5 kcal
Natrijum - 494 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 40.5 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 3 g