Na umereno zagrejanom maslinovom ulju propržiti sitno isečeni crni luk, dodati iseckane tikvice i pečurke i kuvati na laganoj vatri oko 10 minuta. Kad povrće omekša, dodati oljušten i na kockice isečen paradajz i začiniti tucanom ljutom paprikom. Neposredno pred kraj kuvanja u masu dodati jogurt i promešati. Gotov sos začiniti po ukusu. Penne testeninu servirati u tanjir, preliti sosom i poslužiti toplo uz čašu jogurta ili nekog drugog mlečnog napitka.
Porcija za odraslu osobu - 560 g
Energetska vrednost porcije - 400 kcal
Natrijum - 260 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 13 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 79 g
Ugljeni hidrati (%) - 67 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 280 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 130 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 8 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 6.5 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Ugljeni hidrati - 39.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 33.5 %
Vlakna - 2.5 g