Piletinu rastanjiti tučkom za meso, posoliti, pobiberiti, začiniti dodatkom za jelo, premazati paradajz pelatom, i posuti iseckanim belim lukom i listovima bosiljka. Urolovati meso i peći na delu zagrejanog maslinovog ulja. Vatrostalnu posudu premazati ostatkom ulja, staviti mladi krompir, začiniti i peći u zagrejanoj rerni 20-ak minuta na 200*C. Paradajz rolnice servirati na tanjir uz prilog od pečenog mladog krompira i uz krišku raženog hleba.
Određena hronična oboljenja bubrega zahtevaju poseban režim ishrane sa ograničenim unosom belančevina. Osobama koje su dobile ovakve preporuke za ishranu, ovaj obrok ne pogoduje, jer je udeo belančevina u energetskoj vrednosti porcije iznad preporučenih vrednosti.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 420 kcal
Natrijum - 870 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 87 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 37 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Natrijum - 435 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 43.5 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Vlakna - 3 g