Hidrirane sojine odreske uvaljati u brašno i kratko ispeći sa obe strane na ulju. Poređati ih u vatrostalnu činiju, posuti seckanim belim lukom i peršunovim listom. Spremiti preliv od paradajz soka, vode, piva, brašna i šećera i sa tim preliti šnicle. Posoliti, pobiberiti i preko njih staviti režnjeve paprike i lagano peći u rerni oko 30 minuta. Pred kraj otklopiti da ispari višak tečnosti. Pred služenje preliti pavlakom. Služiti sa barenim karfiolom.
Porcija za odraslu osobu - 375 g
Energetska vrednost porcije - 345 kcal
Natrijum - 260 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 3 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 48 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 187.5 g
Energetska vrednost porcije - 172.5 kcal
Natrijum - 130 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 1.5 mg
Belančevine - 10.5 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 2 g