Na zagrejanom ulju propržiti sitno iseckan crni i beli luk, šargarepu i stabljike celera. Dodati mleveno meso, šampinjone, paradajz pelat, posoliti i pobiberiti. Dinstati 10-ak minuta. U tepsiju ređati kolutove krompira, dodati deo mesa sa povrćem, posuti rendanim dimljenim trapistom i ponavljati postupak dok se sastojci ne potroše. Musaku sa dimljenim sirom peći oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180*C.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 555 kcal
Natrijum - 530 mg
Masti - 29 g
Masti (%) - 47 %
Zasićene masti - 13 g
Holesterol - 129 mg
Belančevine - 43 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 277.5 kcal
Natrijum - 265 mg
Masti - 14.5 g
Masti (%) - 23.5 %
Zasićene masti - 6.5 g
Holesterol - 64.5 mg
Belančevine - 21.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 11 %
Vlakna - 2.5 g