Na zagrejanom ulju prodinstati sitno sečen crni luk. Dodati mleveno meso, začiniti pa dinstati 15 minuta. Mesu dodati kuvani pirinač i peršun, promešati, pa skinuti sa vatre i ostaviti da se prohladi.
Polovinu lisnatog testa razvući oklagijom i staviti u podmazanu tepsiju.
U šerpu sa mesom doliti jogurt, promešati i masu presuti na testo. Razviti drugu polovinu testa, prekriti meso i premazati umućenim jajima.
Peći u rerni zagrejanoj na 200* C, dok ne porumeni. Gotovu mesnu pitu iseći, servirati i poslužiti toplu
Lisnato testo i proizvodi od lisnatog testa, zbog upotrebe putera ili margarina koji razlistavaju tanke slojeve testa, uvek imaju visok sadržaj masnoće.
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 690 mg
Masti - 27 g
Masti (%) - 45 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 105 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 46 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 125 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 345 mg
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 22.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 52.5 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 1 g