Meso iseći, začiniti i staviti u posudu. Tri kašike ulja, iseckan beli luk i limunov sok promešati, napraviti marinadu, sipati preko mesa i ostaviti da odstoji sat vremena. Marinirano meso ispeći u zagrejanom gril tiganju. Izvaditi meso na tanjir i u istom tiganju izgrilovati isečene sveže paprike. U blenderu izmiksati peršunov list, bosiljak, preostalo ulje i feta sir. Servirati papriku i marinirano grilovano meso na tanjir i preliti svežim feta sosom.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Natrijum - 521 mg
Masti - 32 g
Masti (%) - 57 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 260.5 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 28.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 8.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %
Vlakna - 2 g