Piletinu iseći na kocke, dodati malo gustina, promešati i propržiti na malo ulja. Izvaditi piletinu na tanjir, a u tiganj dodati preostalo ulje. Dodati crni luk, krastavce, tikvice i šampinjone isečene na listiće i šargarepu sečenu na kocke. Povrće prodinstati i izvaditi iz posude. U to ulje dodati kari, kratko ga propržiti, dodati sitno sečen praziluk i naliti sa 200 ml vode. Gustin razmutiti u malo hladne vode, dodati u praziluk, kuvati dok se sos ne zgusne i dodati so i šećer.U šerpu vratiti povrće i meso, dobro promešati i kuvati još 2 minuta. Servirati mandarinsku piletinu na tanjir i uz nju poslužiti i bareni pirinač preliven soja sosom.
Porcija za odraslu osobu - 545 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Natrijum - 895 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 72 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 49 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 272.5 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 447.5 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 36 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 24.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 3 g