Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti sitno isečen crni luk, beli luk, rendanu šargarepu i na kockice iseckanu papriku. Dodati mlevenu junetinu, na listiće iseckane šampinjone, paradajz pelat i sok od paradajza. Kuvati par minuta, posoliti, pobiberiti, a zatim začiniti bosiljkom i origanom. Pripremljenim umakom preliti kuvane lingvine, posuti seckanim peršunovim listom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 305 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Natrijum - 950 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 62 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 152.5 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Natrijum - 475 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 2.5 g