U posudu staviti meso, jaja, sitno iseckan beli luk, biber, so, crvenu mlevenu papriku i prezle natopljene sa malo vode. Dobro umesiti masu, napraviti ćuftice i ređati ih u vatrostalnu činiju. Na ulju propržiti crni luk isečen na listove, dodati usitnjenu papriku, paradajz pelat, grašak i pirinač. Začiniti i dinstati 5 minuta. Pripremljeno povrće sipati u činiju preko „ćuftica“ i zapeći u rerni na 180*C, 30 minuta. Jelo servirati sa ražanim hlebom.
Ovaj obrok sadrži znatnu količinu dijetnih vlakana, za koja se danas zna da imaju mnogobrojne pozitivne efekte na funkcionisanje organizma. Količinu dijetnih vlakana u obroku možete dodatno povećati ukoliko umesto belog, glaziranog upotrebite integralni pirinač.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 570 kcal
Natrijum - 760 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 205 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 69 g
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 285 kcal
Natrijum - 380 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 102.5 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 34.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Vlakna - 5.5 g