Spanać dobro oprati i na kratko obariti u vreloj vodi. Obaren spanać ocediti i sitno iseckati. U drugoj posudi na malo vrelog ulja izdinstati sitno seckane pečurke, dodati beli luk, brašno i lagano nalivati mlekom do određene gustine. Začiniti i kuvati 3-4 minuta. U dublju vatrostalnu činiju sipati malo sosa od pečuraka, prekriti korama za lazanje, pa opet sipati malo sosa. Preko sosa staviti polovinu obarenog spanaća, malo posoliti i ponoviti postupak još jednom. Preko poslednje kore sipati preostali sos i staviti u rernu da se ispeče na 200*C, oko 30 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 370 kcal
Natrijum - 700 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 31 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 70 g
Ugljeni hidrati (%) - 60 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 185 kcal
Natrijum - 350 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 15.5 mg
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 3 g