Brokoli kratko obariti u vreloj ključaloj vodi. Krompir izrendati u posudu i dodati mu brokoli koji je prethodno proceđen i ispran hladnom vodom. Posoliti, poboberiti i ispasirati. Smesi dodati jaje, griz i sitno sečen beli luk, umesiti i od dobijene smese praviti krokete. Krokete uvaljati u prezle i ispeći na vrelom ulju sa svih strana. Pripremiti dresing od sitno sečenog praziluka, bosiljka i soka od paradajza. Servirati krokete, preliti ih dresingom od praziluka i poslužiti uz zelenu salatu prelivenu sokom od limuna.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 650 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 55 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 84 g
Ugljeni hidrati (%) - 61 %
Vlakna - 16 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 325 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 27.5 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %
Vlakna - 8 g