Lisnato testo rastanjiti oklagijom i staviti u okrugli kalup.
Preko testa poređati pečenu papriku, isečenu fetu i šampinjone. Jaja, mleko i pavlaku sjediniti u činijici. Posoliti, pobiberiti i preliti preko povrća.
Pitu peći u zagrejanoj rerni 15-ak minuta na 200*C.
Već po spisku neophodnih namirnica na kojem se nalaze jaja, feta sir, lisnato testo i kisela pavlaka može se zaključiti da će udeo masnoća u ukupnoj energetskoj vrednosti biti iznad preporučenih 30%, što nutritivna tabela i potvrđuje. Pored ukupnih masnoća, i udeo zasićenih i transmasti koje imaju snažan aterogeni potencijal, je iznad preporučenih vrednosti.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Natrijum - 1065 mg
Masti - 24 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 184 mg
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 46 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 532.5 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 92 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Vlakna - 2 g