Piletinu začiniti, premazati senfom i ispeći na zagrejanom ulju. U drugu posudu sipati bujon, dodati pesto sos i kada prokuva zgusnuti gustinom razmućenim sa malo vode. Kolutove tikvica i čeri paradajz izgrilovati. Piletinu servirati na tanjir uz grilovano povrće i preliti sosom. Poslužiti uz integralni hleb.
Piletina se brzo i lako priprema i ima poželjna organoleptička svojstva. Mišićna vlakna su nežna i lako se vare. Piletina, prema propisima, se razvrstava na mladu piletinu starosti do 2,5 meseca, piletinu starosti 2,5 do 6 meseci, meso mladih kokoši starosti od 6 meseci do 1 godine i meso starijih kokoši preko 1 godine.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Natrijum - 900 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 74 mg
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 62 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 450 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 37 mg
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 5 g