Jagode poređati u pouljenu vatrostalnu posudu i poprskati voćnim vinom. U činiji pomešati jaja sa šećerom, vanil-šećerom i maskarpone sirom, preliti jagode i zapeći u zagrejanoj rerni 15 minuta na 180*C. Servirati na tanjir uz sok od jabuke.
Originalan, maskarpone sir, u stvari je fermentirana „trostruka“ pavlaka obrana prilikom proizvodnje parmezana kojoj se dodaje kultura, slično kao kod proizvodnje jogurta. S obzirom na visok sadržaj masti, možete koristiti sitan sir od obranog mleka.
Porcija za odraslu osobu - 445 g
Energetska vrednost porcije - 375 kcal
Natrijum - 250 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 213 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 61 g
Ugljeni hidrati (%) - 65 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 222.5 g
Energetska vrednost porcije - 187.5 kcal
Natrijum - 125 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 106.5 mg
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 30.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %
Vlakna - 2 g