Meso iseći na manje komade i izlupati tučkom za meso. Na ulju propržiti naseckan crni luk i piletinu. Preliti konjakom, flambirati, a zatim naliti belim vinom i začiniti. Kada vino gotovo ispari dodati pavlaku za kuvanje i promešati. Grašak i šargarepu posebno skuvati i procediti. Napraviti pire od graška i pire od šargarepe sa puterom. Servirati piree na tanjir i dodati pripremljenu piletinu. Uz večeru poslužiti zemičke.
Flambiranje je kulinarski izraz za postupak kojim se gotovo jelo ili poslastica preliju zagrejanom masnoćom ili visokoprocentnim alkoholom i zapale. Flambiranje još više doprinosi zadržavanju sokova unutar mesa. Kada se meso ispeče sa svih strana, smanjite vatru. Da li je meso gotovo, proveravamo iglom koja se zabode u meso. Ako je pečeno, igla će ostati suva.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Natrijum - 490 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 84 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 245 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 42 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Vlakna - 5 g