Krompir dobro oprati i prepoloviti. Pleh obložiti folijom, premazati uljem i posuti kimom, pa poređati krompir i posoliti. Peći 30 minuta na 200*C. Paradajz iseći na kolutove, posoliti i pobiberiti. Pet minuta pred kraj pečenja izvaditi polovinu krompira, poređati reženjeve tofu sira i paradajz, te vratiti u rernu da se zapeče. Kad je jelo gotovo, posuti ga vlašcem i prekriti drugom polovinom krompira.
Krompir je poslednjih nekoliko vekova jedna od najzastupljenijih životnih namirnica. Rani, crveni krompir ima manje skroba, pa je pogodan za pečenje, salate i musake, a žuti i beli za pire i izradu testa.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Natrijum - 60 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 51 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 30 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 4.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %
Vlakna - 3.5 g