Šareni biber u zrnu staviti u pliću šerpu, preliti bujonom i kuvati 5 minuta.
Preliti crvenim vinom, dodati sirup od đumbira, promešati i preliti pavlakom za kuvanje. Sirup kuvati na tihoj vatri sve dok se ne zgusne.
Krompir kratko sotirati na zagrejanom puteru.
Biftek iseći, posoliti i ispeći na zagrejanom ulju.
Servirati biftek i krompir, preliti sirupom od đumbira i poslužiti
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Natrijum - 628 mg
Masti - 24 g
Masti (%) - 46 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 97 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 314 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 48.5 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Vlakna - 1 g